Matematik

Vektor, tryk- og trækkræfter

28. februar 2018 af amalielarsn (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er der nogen der kan løse opgave a? ved umiddellbart ikke helt hvad jeg skal gøre. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. februar 2018 af SuneChr

Beregn den lodrette nedadgående kraft, som er lampens tyngde.
Trækkraften er langs hypotenusen og gående bort fra væggen.
Trykkraften er langs den vandrette katete gående ind mod væggen.
Beregn katetens længde i mm langs væggen.
Nu har vi to ensvinklede trekanter, hvor de to kraftkomposanter let kan findes.


Svar #2
04. marts 2018 af amalielarsn (Slettet)

Hvordan beregner man den lodrette nedadgående kraft? skal jeg sige:

m*g=tyngde

5,6*9,82=tyngde

tyngde= 54,992 ??


Brugbart svar (1)

Svar #3
04. marts 2018 af SuneChr

Ja, det er den lodrette nedadgående kraft i N
Den svarer så til kateten langs væggen. Beregn den med Pythagoras' og sæt kræfterne i forhold til de to andre sider i den retvinklede trekant.


Svar #4
05. marts 2018 af amalielarsn (Slettet)

Tusind tak, men hvordan beregner jeg katetens længde i mm langs væggen.


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. marts 2018 af SuneChr

\sqrt{380^{2}-280^{2}}     denne længde svarer da til 54,992 N
De andre sider i trekanten svarer til de to komposanter.
Det hele står i samme forhold.


Brugbart svar (1)

Svar #6
05. marts 2018 af SuneChr

.SP 050320182108.JPG.

Vedhæftet fil:SP 050320182108.JPG

Skriv et svar til: Vektor, tryk- og trækkræfter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.