Matematik

Hjælp til opgave

01. marts 2018 af hejsa1236u4 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Opgave 1)

Funktionerne f og g er givet ved: f(x) = -x2 + 6x + 1 og g(x) = x2 - 2x + 7

A) Find diskriminanten, og anvend denne til at finde antallet af rødder i f og g

B) Bestem toppunktet til grafen for f

C) bestem koordinatsættet til hvert af skæringspunkterne mellem grafen for f og grafen for g


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. marts 2018 af fosfor (Slettet)

Start med at aflæse  a, b og c  for hver af de andengradspolynomielle funktioner.


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. marts 2018 af SuneChr

a) og b)  Har du glemt diskriminant og toppunkt, vil formelsamlingen være en støtte.
c) Løs  f (x) = g (x)


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. marts 2018 af Mathias7878

a)

Deskriminanten:

                             \small d = b^2-4ac

Antal rødder findes

ved:                

                             \small x = \frac{-b\pm \sqrt{d}}{2a}

b)

Toppunktsformlen:

                                \small (x_T,y_T) = (\frac{-b}{2a},\frac{-d}{2a})

c)

x-værdierne til hvert af skæringspunkterne mellem f

og g findes ved:

                               \small f(x) = g(x)

hvorefter du så skal indsætte x-værdierne ind i enten f(x) eller g(x) for at bestemme de tilhørende y-værdier.

                                                           

- - -

 

 


Svar #4
01. marts 2018 af hejsa1236u4 (Slettet)

Vil i hjælpe med at lave den? forstår intet af det..


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. marts 2018 af fosfor (Slettet)

Alle andengradspolynomier har formen:
ax2 + bx + c

Start med at identificerer hvilke tal a, b og c skal erstattes med for at opnå de i opgaven givne polynomier.


Svar #6
01. marts 2018 af hejsa1236u4 (Slettet)

Hvordan finder man ud af, hvilke tal der er hvad?


Brugbart svar (0)

Svar #7
01. marts 2018 af Mathias7878

Et andengradspolynomium har formen

  \small f(x) = ax^2+bx+c

hvor dine to funktioner, som også er andengradspolynomier, har forskrifterne:

  \small f(x) = -x^2+6x+1 \ \textup{og} \ g(x) = x^2-2x+7

Hvad tror du så, at a, b o g c er i de to funktioner?
 

- - -

 

 


Skriv et svar til: Hjælp til opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.