Matematik

løs ligningen

02. marts 2018 af kristoffer285 (Slettet) - Niveau: B-niveau

nogle der kan hjælpe mig hurtigt med at løse denne her ligning 2x2-4x-2=0


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. marts 2018 af mathon

\small \small \textup{Divider med 2 p\aa \ begge sider:}
                                                \small x^2-2x-1=0

                                                \small d=(-2)^2-4\cdot 1\cdot (-1)=4+4=2^3=2^2\cdot 2

                                                \small \sqrt{d}=\sqrt{2^2\cdot 2}=2\sqrt{2}

                                                \small \small x=\frac{-(-2)\mp 2\sqrt{2}}{2}=\left\{\begin{matrix} 1-\sqrt{2}\\ 1+\sqrt{2} \end{matrix}\right.


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. marts 2018 af AMelev

Løsningsformlen til 2.gradsligningen a·x2 + b·x + c = 0 er  
x =\frac{-b\pm \sqrt{b^2-4a\cdot c}}{2a} 

Du har a = 2, b = -4 og c = -2. Indsæt og beregn.


Skriv et svar til: løs ligningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.