Kemi

Hvilken gas eller gasblanding består lightergas af?

04. marts 2018 af Sifjust (Slettet) - Niveau: B-niveau

I skolen har jeg til opgave at skulle skrive en kort forsøgsvejledning til det forsøg om lightergas.

Dette er informantionen vi har fået:

Problemstilling:
I har til opgave, at finde ud af, hvilken gas eller gasblandning, der er i lightergas.

I kan anvende følgende materiale:
- måleglas, 250 mL
- plastikbajle eller glaskar
- lighter
- vægt
- termometer


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. marts 2018 af mathon

Opsaml lightergassen over vand i cylinderglasset.
Bestem massen \small m af 250 mL lightergas, som er lighterens massetab.
og brug:

                             \small M=\left ( \frac{m}{V} \right )\cdot \frac{R\cdot T}{p}
 


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. marts 2018 af janhaa

propan/butan


Skriv et svar til: Hvilken gas eller gasblanding består lightergas af?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.