Fysik

Beregn strømstyrken

05. marts 2018 af fireniss (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg kan simpelthen ikke finde ud af hvad jeg har gjort forkert i denne her opgave.... 455 A lyder af alt  for meget.......

Vedhæftet fil: dfgh.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. marts 2018 af peter lind

de 120 mm2 er tværsnitsarealet ikke diameteren af kobbertråden


Svar #2
05. marts 2018 af fireniss (Slettet)

#1

de 120 mm2 er tværsnitsarealet ikke diameteren af kobbertråden

Altså følger bare en lignende opgave og der har de gjort det samme.
Det er mere opg b


Svar #3
05. marts 2018 af fireniss (Slettet)

#1

de 120 mm2 er tværsnitsarealet ikke diameteren af kobbertråden

Nej jeg ser hvad du mener nu.... hvad gør man så? 


Svar #4
05. marts 2018 af fireniss (Slettet)

giver det her mere mening så?

Vedhæftet fil:opga.PNG

Svar #5
05. marts 2018 af fireniss (Slettet)

Nej her giver opg. a mere mening - men jeg forstår stadig ikke hvordan det bliver 455 A

Vedhæftet fil:øv.PNG

Brugbart svar (1)

Svar #6
05. marts 2018 af peter lind

Nej. Strømstyrken = spændningsfald/modstand


Svar #7
05. marts 2018 af fireniss (Slettet)

Spændingsfald er U=RI ikke?


Svar #8
05. marts 2018 af fireniss (Slettet)

Jeg har den nu! ... Tror jeg

Vedhæftet fil:jubii.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #9
05. marts 2018 af peter lind

ja


Svar #10
05. marts 2018 af fireniss (Slettet)

det eneste jeg er i tvivl om nu, er om procenten passer - fordi procenten er ret lille? Synes ellers det ser rigtigt ud.. procenten ville i hvert fald give mere mening, hvis A = 454,55

Vedhæftet fil:procent.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #11
05. marts 2018 af hesch (Slettet)

Ad a) :

Den specifikke modstand er ikke korrekt, for der er tale om teknisk kobber. Som tommelfingerregel siger man at 1 mm2 leder har en modstand = 18Ω/km, så R = 3,75Ω.

Ad b):

Der er tale om en højspændingsledning eller -linie. Ved en effekt på 60MW ( eller rettere 60 MVA, ellers kan du ikke beregne strømstyrken, for cos φ er ikke opgivet ) anvendes tre faser. Det må formodes at effekten er fordelt ligeligt på de tre faser, altså 20 MVA/fase.

De angivne 132 kV må formodes at være liniens hoved- eller yderspænding, hvorfor fasespændingen er
132 kV / √3 = 76,2 kV.

Benyt denne effekt og denne spænding ved beregning af strømmen pr. fase.


Brugbart svar (0)

Svar #12
05. marts 2018 af ringstedLC

a. Du skriver, at du vil finde diameteren af tværsnitsarealet og så skriver du r2 og r ialt fem gange, men... Så glemmer du kvadratrodstegnet og endelig er r ikke mm2.

b. #6 Ja, Ohms lov gælder stadig, men hvad er så modstanden? Opgaven siger ikke noget andet om forbrugeren end hvor langt fra kraftværket, han bor. Men det oplyses, at spændingen er 132 kV og effekten er 60 MW.


Brugbart svar (0)

Svar #13
05. marts 2018 af peter lind

Nu har jeg ikke regnet tallene efter men kun set på metoden. I #8 får du 132000/3,2 ≈ 5,4 det er ikke korrekt


Brugbart svar (0)

Svar #14
05. marts 2018 af hesch (Slettet)

c)  Ptab,fase = Rfase * Ifase2  er korrekt.

Ptab,total = 3 * Ptab,fase


Svar #15
05. marts 2018 af fireniss (Slettet)

Jeg er så forvirret


Brugbart svar (0)

Svar #16
05. marts 2018 af hesch (Slettet)

Det er opgavestilleren også.


Brugbart svar (0)

Svar #17
05. marts 2018 af peter lind

#16  Du skal ikke regne med at fireness ved noget om disse ting og opgavestilleren har taget hensyn til det


Brugbart svar (0)

Svar #18
05. marts 2018 af hesch (Slettet)

#16:

. . . .men altså du har:

Rfase = 3,75Ω
Pfase = 60MVA / 3 = 20MVA
Ufase = 132kV / √3 = 76,2kV
Ifase = Pfase / Ufase = 262A
Ptab,fase = Rfase * Ifase2 = 257kW
Ptab,% = 257kW / 20MVA * 100% = 1,29%   ( det er noget vrøvl, men ikke min skyld )


Brugbart svar (0)

Svar #19
05. marts 2018 af hesch (Slettet)

#17:  Det regner jeg heller ikke med, men opgavestillerens hensyn fastholder/udvikler fireness' uvidenhed.

Når en blind leder en blind, falder de begge i en grav.

Frit citeret fra Thomas evangeliet.


Brugbart svar (0)

Svar #20
05. marts 2018 af peter lind

Opgavestilleren tager hensyn til fireness uvidenhed. Det er ikke det samme som at opgavestilleren fastholder eller udvikler uvednehed. Du derimod kommer med noget som fireness ikke har nogen chanse for at forstå. Det er ikke at hjælpe fireness og det er altså din opgave at hjælpe


Forrige 1 2 Næste

Der er 32 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.