Matematik

Hvordan løser man denne ligning?

10. marts 2018 af Julews (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvordan løses denne ligning 6x-1=3x+20?

Jeg skal forklare hvordan man gør undervejs men synes jeg har svært ved selve forklaringen...


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. marts 2018 af mathon

                  6x-1=3x+20

                  \small 3x=21

                  \small x=7


Brugbart svar (1)

Svar #2
10. marts 2018 af fosfor (Slettet)

6x-1 = 3x+20
6x    = 3x+21     plus med 1 på begge sider
3x    = 21           minus med 3x på begge sider
x      = 7             divider med 3 på begge sider


Svar #3
10. marts 2018 af Julews (Slettet)

Tak :)


Skriv et svar til: Hvordan løser man denne ligning?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.