Matematik

opgave

11. marts 2018 af Mie12345678 (Slettet) - Niveau: A-niveau

You roll a dice. If you get an odd number, you win 10 kr, if you roll an even number, then you get to roll again and win twice the value of your roll. what is the probabilbity that you win 10 kr.? 

kan nogle hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. marts 2018 af SådanDa

Hvilke måder kan du vinde 10 kr. på? Første mulighed er hvis du ruller et ulige tal med terningen (Hvad er sandsynligheden for det?), derudover vinder du også 10 kr. hvis du ruller et lige tal, og derefter ruller 5. (Hvad er sandynligheden for det?) 


Svar #2
11. marts 2018 af Mie12345678 (Slettet)

Kan du vise hvordan jeg skal gøre er helt lost

Brugbart svar (0)

Svar #3
11. marts 2018 af SådanDa

Sandsynligheden for at rulle et ulige antal øjne med en terning: Hvilke mulige udfald er der? {1,2,3,4,5,6}. Hvilke af disse udfald er ulige? {1,3,5}. Så P(ulige) = #{1,3,5}/#{1,2,3,4,5,6} = 3/6 = 1/2.

Ligeledes findes sandsynligheden for at rulle et lige antal øjne med en terning.

Sandsynligheden for at rulle 5 med en terning: P(5) = #{5}/#{1,2,3,4,5,6} = 1/6.

Din sandsynlighed er altså: P(10kr-gevinst) = P(ulige)+P(lige)·P(6)


Svar #4
11. marts 2018 af Mie12345678 (Slettet)

Er P(6)=1/6

Brugbart svar (0)

Svar #5
11. marts 2018 af SådanDa

Ja det er rigtigt.

Men sidste linje skulle selvfølgelig have været:

Din sandsynlighed er altså: P(10kr-gevinst) = P(ulige)+P(lige)·P(5)

Det var blot en taste fejl. Du skal jo finde sandsynligheden for at slå ulige + sandsynligheden for at slå lige * sandsynligheden for at slå 5.


Svar #6
11. marts 2018 af Mie12345678 (Slettet)

Hvor ganger du med P(5) og ikke P(3)

Brugbart svar (0)

Svar #7
11. marts 2018 af SådanDa

"if you roll an even number, then you get to roll again and win twice the value of your roll" Hvis du har slået et ulige antal øjne ruller du igen, og din gevinst er det dobbelte af antallet af øjne. Hvis du skal vinde 10 kr. på denne måde skal du slå 5 (2*5=10), så denne sandsynlighed skal bruges.


Svar #8
11. marts 2018 af Mie12345678 (Slettet)

Betyder even ikke lige?

Brugbart svar (0)

Svar #9
11. marts 2018 af SådanDa

Jo, jeg er bare træt, det betyder lige, som også er i overenstemmelse med det der står i #5. 


Svar #10
11. marts 2018 af Mie12345678 (Slettet)

Men jeg forstår hvorfor du ganger med 5? Undskyld men er meget dårlig til det her

Brugbart svar (0)

Svar #11
12. marts 2018 af SådanDa

Ahh måske er min notation dårlig, det er den nok. I #5 når der står P(noget) mener jeg sandsynligheden for "noget". Altså når der står P(5) mener jeg "sandsynligheden for at slå 5 med en terning".

Så altså med P(10kr-gevinst) = P(ulige)+P(lige)·P(5) mener jeg:

"Sandsynligheden for at vinde 10 kroner er lige med sandsynligheden for at slå et ulige antal øjne plus sandsynligheden for at slå et lige antal øjne gange sandsynligheden for at slå 5"

Sandsynligheden bliver derfor 1/2+1/2*1/6 =1/2+1/12 = 7/12


Svar #12
12. marts 2018 af Mie12345678 (Slettet)

Når okay men hvorfor kunne du ikke skrive P(3)?

Svar #13
12. marts 2018 af Mie12345678 (Slettet)

Og hvorfor siger 2*5 hvorfor ganger du med 2

Brugbart svar (0)

Svar #14
12. marts 2018 af SådanDa

P(3)? Sandsynligheden for at slå 3, eller hvad mener du?

Du vinder det dobbelte af det antal øjnene vise. Det vil sige hvis du skal vinde 10 kr. skal de vise 5.


Svar #15
12. marts 2018 af Mie12345678 (Slettet)

okay tak, men hvad med denne her opgave? 

you roll a dice. If you get an odd number you win 8 kr. if you roll an even number then you get to roll again win twice the vale of your roll. What is the probabability that you roll a 5 in at least one of the two tries?


Brugbart svar (0)

Svar #16
12. marts 2018 af SådanDa

Overvej hvad der skal til for at slå 5, man kan enten slå 5 i første forsøg. eller man man kan slå 5 i andet forsøg, men man får kun et andet forsøg hvis man ikke har slået et ulige antal i første omgang. Så du følgende mulige slag:

Første terning      Anden terning

5,                         -(Intet andet slag ved ulige)

2                         5

4                         5

6                         5

Bemærk at første i de sidste alle er lige. så der er to situationer 5 i første slag eller lige i første slag og 5 i andet. Så du skal finde sandsynligheden herfor.


Svar #17
12. marts 2018 af Mie12345678 (Slettet)

I den første er sandsynlig 4/6 men hvad med den anden?

Brugbart svar (0)

Svar #18
12. marts 2018 af SådanDa

Du skal finde følgende:

Sandsynligheden for at slå 5 (1/6) plus sandsynligheden for at slå lige (1/2) gange sandsynligheden for at slå 5 (1/6).

1/6+1/2*1/6


Svar #19
13. marts 2018 af Mie12345678 (Slettet)

you roll a dice. If you get an odd number you win 8 kr. if you roll an even number then you get to roll again win twice the vale of your roll. What is the probabability that you roll a 4 in at least one of the two tries?

Er sandsynligheden 0,25?

Skriv et svar til: opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.