Matematik

løs ligningen

12. marts 2018 af PeterJensen13 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan løser man sådan en ligning ? har vedhæftet et billede.


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. marts 2018 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #2
12. marts 2018 af mathon

                    \int_{1}^{2}\left (\frac{a}{x^2}+ \frac{x}{a} \right )\mathrm{d} x=\left [ -\frac{a}{x}+\frac{1}{2a}x^2 \right ]_{1}^{2}=-\frac{a}{2}+\frac{1}{2a}\cdot 2^2 -\left ( -\frac{a}{1}+\frac{1}{2a}\cdot 1^2 \right )=2

                           -\frac{a}{2}+\frac{2}{a}+a-\frac{1}{2a}=2

                           -a^2+4+2a^2-1=4a

                           a^2-4a+3=0

                           a=\left\{\begin{matrix} 1\\3 \end{matrix}\right.


Brugbart svar (1)

Svar #3
12. marts 2018 af PeterValberg

Se eventuelt video nr. 6 og 7 på denne videoliste < LINK >

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: løs ligningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.