Kemi

Bergen trykket. HJÆLP!!!

20. marts 2018 af alberte2607 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg sidder med en næsten færdig kemirapport, men har bare brug for hjælp til min sidste opgave:

Til at blæse 60 L's airbag op benyttes 100 g natriumazid i gasgeneratoren. Dinitrogenet har temperaturen 400 grader celcius når airbaggen er blæst helt op. Beregn trykket. 

Kunne virkelig godt bruge en ordenlig omgang hjælp hahha, tak på forhånd! :) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. marts 2018 af peter lind

Brug at P*V=n*R*T hvor P er trykket, V er rumfanget, n er antal mol, R er gaskonstanten og T er temperaturen i grad kelvin


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. marts 2018 af DinMakker

Brug idealgasligningen isoleret for trykket p:

p*V=n*R*T

<=>

p=(n*R*T) / V


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. marts 2018 af janhaa

n(NaN3) = 0,65 mol

n(N2) = 0,98 mol

p = nRT/V = 0,9 atm


Skriv et svar til: Bergen trykket. HJÆLP!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.