Matematik

Funktion

21. marts 2018 af Aapb (Slettet) - Niveau: B-niveau

vi har tegninger til en maskine, som vil komme til at udsende stråling efter denne funktion:

s(x)=1.2x^2-1.8x+0.9 l 0< x\leq 10,

Hvor x er hvor meget der skures op for maskinen og s(x) er strålingens intensitet målt i mS. I forbindelse med en for undersøgele, om maskinen kan accepteres, vil vi kigge lidt på s(X)

I en af opgaverne lyder der et spørgsmål såden her. 

- Hvor stor er den maksimale stråling 

kan simpelthen ikke finde ud af, hvordan man skal regne det ud. 

(Bruger nSpire som matematikprogram


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. marts 2018 af guuoo2 (Slettet)

Find de steder (x-værdier) hvor f '(x) er 0. Maksimum er den af disse x-værdier samt randpunkterne (x=0 og x=10, da x går fra 0 til 10), der gør f(x) størst (regn ud hvad det giver).

Læs evt. https://en.wikipedia.org/wiki/Fermat's_theorem_(stationary_points)


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. marts 2018 af AMelev

Læg lige et billede af forskriften op - hvis den er, som du har skrevet, er grafen en parabel med grenene opad, og så er der min i toppunktet og max vil være i et af endepunkterne.


Svar #3
21. marts 2018 af Aapb (Slettet)

Ser således ud 


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. marts 2018 af AMelev

Ok. så er der som sagt i #2 max i 10 eller ikke noget max..
Beregn s(0) (selv om 0 ikke er med) og s(10) og se, hvilen der er størst eller
Tegn grafen og argumenter ud fra den. Du skal bare sørge for at have grafvinduet til at indeholde hele defintionsmængden.


Skriv et svar til: Funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.