Matematik

Reducering af følgende vektor?

28. marts 2018 af DanielBali - Niveau: A-niveau

Følgende vektorer skal reduceres, men sprøgsmålet er dog bare, om det er rigtigt, det jeg har fundet frem til?

(der skal self. pile over!!) 

a) AB+BC+BA+BC+CB+CA = BA

B) AA+AB+BB+BA+CC+CB = CB

Haaber på, at det er rigtig - i værste fald, så skrive hvad det skal give? 

God paaske! 


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. marts 2018 af AMelev

AB+BC+BA+BC+CB+CA =(AB + BA) + BC + (BC + CB) + CA = BC + CA = BA, idet AB + BA = 0 og BC + CB = 0 og indskudsreglen anvendes på  BC + CA.

Det er helt rigtigt - hvorfor var du i tvivl?


Svar #2
28. marts 2018 af DanielBali

Både i a) og B) @AMelev? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. marts 2018 af sjls

I B) kan du tilsvarende samle leddene og indse, at vektorsummene i parenteserne svarer til nulvektoren. Altså - ganske som du har fundet ud af -AA+AB+BB+BA+CC+CB=(AA+BB+CC)+(AB+BA)+CB=CB


Skriv et svar til: Reducering af følgende vektor?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.