Matematik

Hjælp til kugleopgave - centrum og radius?

06. april 2018 af frederasmussen - Niveau: A-niveau

Søger hjælp til denne opgave (se vedhæftet fil), hvor jeg skal finde centrum og radius.

Håber nogen kan hjælpe!


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. april 2018 af Mathias7878

Kuglens ligning er givet ved

  \small (x-a)^2+(y-b)^2+(z-c)^2 = r^2

hvor centrum er (a,b,c) og radius = r

- - -

 

 


Svar #2
06. april 2018 af frederasmussen

Jep I know, men ved ikke hvad jeg skal stille op med z^2?


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. april 2018 af ringstedLC

Kuglens ligning ligner cirklens, men har selvfølgelig tre dimensioner:

\begin{align*} (x-a)^2+(y-b)^2)+(z-c)^2&=r^2\;,\begin{pmatrix}a\\b\\c \end{pmatrix}=centrum\\ (x-1)^2+(y-(-2))^2+(z-0)^2&=\sqrt{17} \end{align}


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. april 2018 af StoreNord

\begin{align*} (x-a)^2+(y-b)^2)+(z-c)^2&=r^2\;,\begin{pmatrix}a\\b\\c \end{pmatrix}=centrum\\ (x-1)^2+(y-(-2))^2+(z-0)^2&=\sqrt{17}^{2} \end{align}


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. april 2018 af AMelev

#2 z2 = (z -0)2


Skriv et svar til: Hjælp til kugleopgave - centrum og radius?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.