Matematik

Integrale opgave

14. april 2018 af Sinimini (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Jeg skal udregne et bestemt integrale med grænserne 1 og 0. Jeg kan ikke finde ud af, at skrive det op, men grænserne er som sagt 1 og 0 og så hedder den 5x4*ex^5+1dx

Jeg får den til e2-e, men det stemmer ikke i forhold til Maple. Er det Maple, der siger noget forkert, eller er det mit resultat, der ikke passer? Ifølge Maple giver det 1,64, og mit resultat giver 4,67


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. april 2018 af ringstedLC

\begin{align*} Dit\; resultat&:5x^4\cdot e^{x^{5}+1}=4.67\\ Maple&:5x^4\cdot e^{x^{(5+1)}}=1.64\\ \end{align}


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. april 2018 af Karst567 (Slettet)

\int_0^1 5 x^4 e^{x^{5+1}} \ dx=1.6464

ifølge Mathematica. Så du har regnet forkert. Du kan skrive formler ved at trykke på "fx" knappen i øvre menu linje, så kan du måske vise dit arbejde, så man kan se hvad du gør forkert? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. april 2018 af mathon

           \small \int_{0}^{1}e^{x^5+1}\cdot 5x^4\, \mathrm{d} x

   \small \textup{s\ae t}
            \small x^5+1=u  \small \textup{og dermed}  \small \mathrm{d} u= 5x^4\, \mathrm{d} x  \small \textup{og}   \small \begin{matrix} 1\\0 \end{matrix}\rightarrow \begin{matrix} 2\\1 \end{matrix}

\small \textup{hvoraf:}

           \small \small \int_{0}^{1}e^{x^5+1}\cdot 5x^4\, \mathrm{d} x=\int_{1}^{2}e^{u}\, \mathrm{d} u=\left [ e^u \right ]_{1}^{2}=e^2-e=e(e-1)=4.67077


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. april 2018 af mathon

\small \textup{Et sp\o rgsm\aa l om korrekt tastning.}


Svar #5
14. april 2018 af Sinimini (Slettet)

Jeg har også fået 4,67 Mathon, men Maple siger stadig 1,65?

Jeg har tastet ind på samme måde som ringstedLC?


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. april 2018 af ringstedLC

Men du kan vel godt se, at:

x^5+1\ne x^{(5+1)}

Vi kan ikke jo ikke afgøre, hvad der er rigtigt, men blot forklare, hvorfor det giver en forskel.

Vedhæft din opgave, Maple og din udregning!


Skriv et svar til: Integrale opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.