Matematik

Den naturlige logaritme

14. april 2018 af Mathian - Niveau: A-niveau

ln(y) = x^2-2x+2c

y= e^2-2x+2c 

ganges eller divideres der med e eller ln på begge sider?


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. april 2018 af mathon

               \small \ln(y) = x^2-2x+2c            \small \small \textup{man ta'r den inverse funktion af ln p\aa \ begge sider:}

               \small e^{\ln(y)} = e^{x^2-2x+2c}                  \small \left (f^{-1}\circ f \right )(y)=y

               \small y = e^{x^2-2x+2c}


Svar #2
14. april 2018 af Mathian

ah tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. april 2018 af AMelev

Hvad går opgaven ud på?
Er det to forskellige ligninger?

ln og e^ er funktioner - ikke tal, som mankan gane eller dividere med.


Svar #4
14. april 2018 af Mathian

fulgte med én som løste ligningen som ovenfornævnte, ville bare forstå trækket . Men tak fordi du spørg. :) 


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. april 2018 af AMelev

så skulle der i anden linje have stået e^(x^2-2x+2c), idet man opløfter e i både højre og venstre side for at "slippe af med" ln.


Svar #6
14. april 2018 af Mathian

naturligvis! det glemte jeg


Skriv et svar til: Den naturlige logaritme

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.