Matematik

Tid

16. april 2018 af TKCA1 - Niveau: A-niveau

Hej:))

Er der nogen, der kan hjælpe med denne opgaven. Jeg ved ikke rigtig hvor jeg skal starte fra. 

På et ur er den store viser 1,2 cm lang. Hvor mange cm gennemløber spidsen af den store viser i tiden 14^05-14^27?


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. april 2018 af ringstedLC

\frac{14:27-14:05}{60}\cdot 2\pi r


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. april 2018 af StoreNord

22/60 af en cirkelomkreds med radius=1,2.


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. april 2018 af StoreNord

#1   Hvordan laver du sådan en fin brøk?

Nåh nej. Jeg ved det jo godt.          :)


Svar #4
16. april 2018 af TKCA1

Mange tak, men hvor får du radius=1,2 fra?


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. april 2018 af SuneChr

# 4
SP 170420180112.JPG

Vedhæftet fil:SP 170420180112.JPG

Svar #6
17. april 2018 af TKCA1

tak:)


Svar #7
18. april 2018 af TKCA1

Men når jeg skal taste det ind på lommeregner siger man så 

.....*2*3,14*1,2


Brugbart svar (0)

Svar #8
18. april 2018 af StoreNord

Ja. Om du skal bruge komma eller punktum ved jeg dog ikke. Men det ved du nok selv.


Svar #9
18. april 2018 af TKCA1

Mange tak:)


Brugbart svar (0)

Svar #10
18. april 2018 af SuneChr

Vedhæftet fil:SP 180420182306.JPG

Svar #11
19. april 2018 af TKCA1

Er følgende måde rigtigt: 

14:27-14:05/60=2*3,14*1,2

=-2865540740

Jeg synes at resultatet er lidt mærkeligt. Jeg kan ikke få det til at give helt mening.


Brugbart svar (0)

Svar #12
19. april 2018 af SuneChr

Fra kl. 1405 til kl. 1427 er der 22 min.
22 min = 22/60 time
På 1 time bevæger spidsen af den store viser sig én hel cirkel med radius 1,2 cm            = 2\pi·1,2 cm
22/60 time bevæger viseren sig      2\pi·1,2·22/60 cm
# 11   Da skal vi udregne:   \frac{2\pi \cdot 1,2\cdot 22}{60}         På lommeregneren må være en tast   [\pi]
Resultatet afrundes til sidst til én decimal og angives i cm.


Svar #13
19. april 2018 af TKCA1

Det tal som jeg får er det ikke i cm?


Brugbart svar (0)

Svar #14
19. april 2018 af StoreNord

(14:27-14:05)/60=2*3,14*1,2                Du skal huske parenteserne.


Skriv et svar til: Tid

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.