Fysik

Er min løsning rigtig? hjælp haster

21. april 2018 af annahansen2 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Er der nogle, der kan fortælle mig om min løsning er rigtig i nedenstående opgaver? - Opgaven er vedhæftet

1. Massetilvæksten:          \Delta m=4,00261u,                \Delta m=6,64655*10^{-27}kg

2. Beregn processens Q-værdi:        Q=-6,64655*10^{-27}kg*(2,99792458 *10^8 \frac{m}{s})=-5,973621*10^{-10}J

3. Hvor man fusionbare protoner indeholder solen?

M_p=2,0*10^{30}kg*0,73*0,13=1,898*10^{29}kg

N=\frac{1,898*10^{29}kg}{1,660554*10^{-27}\frac{kg}{proton}}=1,14299*10^5^6 proton

4. Hvor stor en energimængde kan de fusionbare protoner sammenlagt  frigive?

\frac{1,14299*10^5^6}{4*3,96*10^{-12}}=7,21585*10^6^6

5. I hvor mange år vil solen kunne blive ved med at afgive energi med effekten 3,9*1026W?

Pr. år: 3,9*10^2^6*60*60*24*365=1,2299*10^3^4 \frac{J}{pr. aar}

år=\frac{7,21585*10^6^6}{1,2299*10^3^4}=5,86701*10^3^2

Dvs. solen afgiver energi med den effekt i 6 mia. år

På forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. april 2018 af Sveppalyf (Slettet)

Det er kun spørgsmål a) vi kan se.

Jeg tror du har regnet forkert

Δm = mefter - mfør = mHe + 2*me - 4*mH = 4,00150608 u + 2 * 5,4858*10-4 u - 4 * 1,00727647 u = -0,02650264 u


Brugbart svar (1)

Svar #2
21. april 2018 af Sveppalyf (Slettet)

Δm = -0,02650264 u = -0,02650264 u * 1,660?538?922?*?10-27 kg/u = -4,400867*10-29 kg


Brugbart svar (1)

Svar #3
21. april 2018 af Sveppalyf (Slettet)

b)

Q = -Δm*c2

Q = -(-4,400867*10-29 kg) * (2,99792458*108 m/s)2 = 3,955302*10-12 J


Brugbart svar (1)

Svar #4
21. april 2018 af Sveppalyf (Slettet)

I 4) skal du vist gange i stedet for at dividere.

Altså du finder den samlede energimængde ved at gange antallet af fusionsbare protoner med energien pr. proton.

E = 1,14299*1056 protoner * 1/4 * 3,955302*10-12 J/proton = .... J

(Der skal ganges med 1/4 da de 3,955302*10-12 J er den energi som en proces med 4 protoner giver.)


Svar #5
21. april 2018 af annahansen2 (Slettet)

#1 Jeg har kun vedhæftet spørgsmål a eller 1, fordi jeg har skrevet de andre spørgsmål her i indlægget. 

Jeg forstår ikke det du har skrevet i #2 1,660?538?922?*?10^{-27} kg/u

Hvor kommer disse tal fra? 

Jeg kan se spørgsmålstegn, så måske er der noget du har skrevet, som jeg ikke kan se?

PÅ forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #6
21. april 2018 af Sveppalyf (Slettet)

Nå. Det var en værdi jeg copy-pastede, og så er der gået ged i det.

Det er sammenhængen mellem enhederne u og kg:

1 u = 1,660538922 * 10-27 kg


Svar #7
21. april 2018 af annahansen2 (Slettet)

#6 Mange tak for hjælpen det hjalp meget 


Brugbart svar (0)

Svar #8
21. april 2018 af Sveppalyf (Slettet)

I 4) bliver resultatet

E = 1,14299*1056 protoner * 1/4 * 3,955302*10-12 J/proton = 1,13022*1044 J

I 5) får du så

t = 1,13022*1044 J / 1,2299*1034 J/år = 9,2 mia. år

Opgave 3) ser vist rigtig ud.


Skriv et svar til: Er min løsning rigtig? hjælp haster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.