Fysik

Udregnelse af hastighed af galakser

22. april 2018 af Camillaiver (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, er der nogen af jer der vil hjælpe mig med, at udregne hastigheden for galakserne?

Udregn hastigheden for følgende galakser:
Messier 81: z=-0.000113
Sombrero Galaxy: z=0.003416
Whirlpool Galaxy: z=0.001544
Small Magellanic Cloud: z=0.000527


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. april 2018 af peter lind

For de lave væredier af z kan du bruge at v = z*c hvor z er lyshastigheden


Brugbart svar (1)

Svar #2
23. april 2018 af DeDejligePeberkagerfraHakkebakkeskoven

^Hvor c er lyshastigheden. Alle disse z-værdier er under 0,1, så du kan sagtens bruge formlen givet af Peter :)


Skriv et svar til: Udregnelse af hastighed af galakser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.