Matematik

Gennemsnit og diagram

24. april 2018 af aya111 - Niveau: 10. klasse

Hej nogle der kan hjælpe med denne opgave?

Vedhæftet fil: 16.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. april 2018 af PeterValberg

----------- ups, det var ikke rigtigt (vender tilbage)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
25. april 2018 af aya111

Kan du hjælpe nu?


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. april 2018 af PeterValberg

Vedr. 5.1

du kan benytte dig af kapitalfremskrivningsformlen

K_n=K_0\cdot(1+r)^n

hvor r repræsenterer den procentvise årlige vækst (i decimaltal)
Indsætter du de givne værdier, får du:

102,0=83,4\cdot(1+r)^{(2013-2006)}

102,0=83,4\cdot(1+r)^7

r=\sqrt[7\,]{\frac{102,0}{83,4}}-1\approx0,0292

hvilket betyder, at den gennemsnitlige procentvise stigning pr. år var 2,92%

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. april 2018 af PeterValberg

Mht. 5.2 så skal du beregne, hvor meget de nævnte personer får hver især,
det gør du ud fra de givne oplysninger.

Dronningen får 88,5% af 6530457 kr. pr. måned
Prinsgemalen får 10% af 6530457 kr. pr. måned
Prinsesse Benedikte får 1,5% af 6530457 kr. pr. måned

Kronprinsen får 90% af 1604987 kr. pr. måned
Kronprinsessen får 10% af 1604987 kr. pr. måned

Prins Joakim får 283684 kr. pr. måned

I alt tildeles der disse kongelige 8419128 kr. pr. måned

Lav eventuelt et cirkeldiagram, der viser fordelingen af pengene....

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. april 2018 af PeterValberg

for eksempel:

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:Udklip.JPG

Svar #6
26. april 2018 af aya111

mange tak


Skriv et svar til: Gennemsnit og diagram

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.