Matematik

Hurtigt mat spørgsmål.

28. april 2018 af Elninoo - Niveau: 9. klasse

Xbrøkstreg 2=2x+3. Hvordan faen løser jeg den. Forklar grundigt. Takker!


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. april 2018 af guuoo2 (Slettet)

gang med 2 på begge sider


Svar #2
28. april 2018 af Elninoo

Sorry, tror ikke jeg fik forklaret opgaven helt klart. Har  vedhæftet billedet med spørgsmålet. 

Vedhæftet fil:spg.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #3
28. april 2018 af guuoo2 (Slettet)

jo du gjorde...


Svar #4
28. april 2018 af Elninoo

Gange med 2 på begge sider. Eh, mener du så, 3*2= 6 og x*2= 2= X=2 er helt lost ærligt 


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. april 2018 af Mathias7878

#4 der menes:

  \small \frac{x}{2}\cdot 2 = (2x+3)\cdot 2

  \small \frac{x\cdot 2}{2}= 2x\cdot 2+3\cdot 2

  \small x = 4x+6

og så gælder det bare om at isolere x 

  

- - -

 

 


Svar #6
29. april 2018 af Elninoo

ah så x=2? 


Brugbart svar (0)

Svar #7
29. april 2018 af Mathias7878

Hvis x = 2 så skal følgende gælde:

  \small 2 = 4\cdot 2 +6 = 8+6 = 14

hvilket jo ikke stemmer overens, dvs. x = 2 er ikke rigtigt.

- - -

 

 


Skriv et svar til: Hurtigt mat spørgsmål.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.