Matematik

skrives som en lineær funktion

02. maj 2018 af Peter991 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

2016             2017

7253              6002

                     fald på -17% i forhold til det forrige år

hvordan skal tallene fra 2016 til 2017 skrives som en lineær funktion?


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. maj 2018 af 123434 (Slettet)

Du har to punkter nemlig (0,7253) og (1,6002)
Brug formlerne
a=(y2-y1)/(x2-x1)
b=y1-a*x1

Brugbart svar (0)

Svar #2
02. maj 2018 af mathon

                  \small f(x)=\left (\left ( 100-17 \right )\cdot 10^{-2} \right )x+7253

                  \small f(x)=0.83x+7253


Brugbart svar (1)

Svar #3
02. maj 2018 af mathon

korrektion:
                       \small 6002-7253=a(1-0)

                       \small -1251=a

                       \small b=y-ax

                       \small b=7253-(-1251)\cdot 0

                      \small \small f(x)=-1251\cdot x+7253


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. maj 2018 af AMelev

#0 Er du sikker på, det er en linær sammenhæng. Angivelse af procentvis tilvækst peger normalt i retning af en eksponentiel sammenhæng, men i så fald skal du bare indsætte værdierne fra #1 i formlerne for a og b for eksponentiel vækst.


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. maj 2018 af mathon

hvis
         " hvordan skal tallene fra 2016 til 2017 skrives som en eksponentiel funktion? "

                  \small \small f(x)=7253\cdot 0.83^x


Skriv et svar til: skrives som en lineær funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.