Matematik

hjælp til vektor med ukendt faktor |a+tb|=|c|

08. maj 2018 af 2gange (Slettet) - Niveau: A-niveau

har fået følgende opgave

Vektorerne  a=(2,5,7) b=(4,-1,0) og c=(10,0,1)

bestem tallet t så |a+tb|=|c|

Jeg føler lidt jeg har prøvet alt også andengradsligning men til ingen nytte... er der nogle der kan hjælpe mig ? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. maj 2018 af peter lind

beregn (a+bt)2=c2. Det bliver en 2. gradsligning


Svar #2
08. maj 2018 af 2gange (Slettet)

jeg har prøvet men giver ikke den rigtige resultat :( ved ikke helt hvor det går galt 


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. maj 2018 af peter lind

Hvad har du gjort ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. maj 2018 af mathon

          \small \overrightarrow{a}^2+2t\cdot \overrightarrow{a}\cdot \overrightarrow{b}+t^2\cdot \overrightarrow{b}^2=\overrightarrow{c}^2

          \small 2^2+5^2+7^2+2t\cdot \left ( 2\cdot 4+5\cdot (-1)+7\cdot 0 \right )+t^2\cdot \left ( 4^2+(-1)^2+0^2 \right )=10^2+1^2

          \small 78+6t+17t^2=101

          \small 17t^2+6t-23=0...


Svar #5
08. maj 2018 af 2gange (Slettet)

jeg regner først a+tb , derefter c  = 2+t4 , 5-t , 7 = (2+t4)^2 + (5-t)^2 + 7^2 = 10

så efter regner jeg paranteserne ud og reducere udtrykket. 17t^2+6t+78=10

2. gradsligning : 17t^2+6t+68=0 ---- d=1736 tror det er her det går galt :D


Svar #6
08. maj 2018 af 2gange (Slettet)

okay i got it  jeg har overset nogle i starten. tak for hjælpen ;)


Skriv et svar til: hjælp til vektor med ukendt faktor |a+tb|=|c|

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.