Matematik

løs ligning

08. maj 2018 af Mie12345678 (Slettet) - Niveau: A-niveau

21-0,5*x-2*(30-4*x)=0

21-0,5*x-60+8x=0

-39=7,5x

x=-39/7,5 

x=-5,2? 

jeg får en negativ værdi, og det skal jeg helst ikke men jeg forstår det ikke hvorfor den gør sådan?


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. maj 2018 af SuneChr

21 - 0,5x - 2·(30 - 4x) = 0
     21 - 0,5x - 60 + 8x = 0
                    7,5x - 39 = 0
                           7,5x = 39
                                x = ...


Skriv et svar til: løs ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.