Fysik

Fart og potentielle energi

14. maj 2018 af Louise1055 (Slettet) - Niveau: B-niveau


En mand taber en bold med massen 0,1 kg fra 0,5 meters højde.
a. beregn den potentielle energi af bolden i 0,5 m højde, beregn dernæst tyngdekraftens arbejde på bolden under det 0,5 m lange fald
b. beregn farten af bolden lige da den rammer jorden
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. maj 2018 af peter lind

a. Brug Epot = m*g*h

b) Brug E = Epot + Ekin = konstant sammemn med Ekin =½m*v2


Skriv et svar til: Fart og potentielle energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.