Fysik

Negativ hastighed

15. maj 2018 af Emilie50 (Slettet) - Niveau: B-niveau

En maskine, der har en masse på 108,39*10^3 falder i et frit fald, maskinen falder med en negativ hastighed på -15 m/s, og nulpunktet er sat ved jorden og den falder 50 meter, hvad er dens hastighed, når den rammer jorden?


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. maj 2018 af peter lind

 Hvis aksen peger opad og et legeme falder nedad er hastighen negativ. Det er nemlig modsat akseretningen. Brug energibevarelsen til at finde dens hastighed,

E = Epot+Ekin er en konstant


Svar #2
15. maj 2018 af Emilie50 (Slettet)

det har jeg prøvet, men synes ikke det lykkedes, det jeg har gjort er 

Vedhæftet fil:Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #3
15. maj 2018 af mathon

           \small v^2-{v_0}^2=2\cdot g\cdot s

           \small v=\sqrt{2\cdot g\cdot s-{v_0}^2}


Svar #4
15. maj 2018 af Emilie50 (Slettet)

Vil hastigheden blive negativ så?


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. maj 2018 af guuoo2 (Slettet)

#4, Ja. v'et i formlerne er ikke hastigheden, men farten.

I din opgave er sammenhængen mellem fart og hastighed
  hastighed = -fart

Eller helt præcist
  hastighed = (-fart)
da hastigheden er en vektor (1D-vektor i denne opgave).


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. maj 2018 af peter lind

#3 v2=2*g*s+v02


Svar #7
15. maj 2018 af Emilie50 (Slettet)

hvordan vil udregningen se ud, for denne opgave så, kan ikke lige forestille mig det


Svar #8
15. maj 2018 af Emilie50 (Slettet)

v^2 =2*9,82*50+(-15)^2


Brugbart svar (0)

Svar #9
15. maj 2018 af peter lind

du kan åbenbart godt selv


Svar #10
15. maj 2018 af Emilie50 (Slettet)

men det giver da en positv hastighed?
 


Brugbart svar (0)

Svar #11
15. maj 2018 af guuoo2 (Slettet)

v er farten, ikke hastigheden, se #5.


Brugbart svar (0)

Svar #12
15. maj 2018 af peter lind

Du får både en positiv og negatv løsning. x2=b2  x= ±b Her skal du altså bruge den negative løsning


Brugbart svar (0)

Svar #13
15. maj 2018 af mathon

#g   
    Ja
      

           \small v^2-{v_0}^2=2\cdot g\cdot s

           \small \small v=\sqrt{2\cdot g\cdot s+{v_0}^2}


Skriv et svar til: Negativ hastighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.