Matematik

Køb af Telefon

17. maj 2018 af KageSpiseren - Niveau: 8. klasse

Olivia vil købe en ny smartphone. Hun undersøger prisen på den smartphone, hun vil købe, i to
forretninger. I den ene forretning, Telefonboden, koster den 3995 kr., og i den anden forretning,
MobilBasaren, koster den 4325 kr.

Olivia ser i en reklame, at der snart er udsalg i MobilBasaren, og at hun kan få 15 % i rabat på
den nye smartphone. som så giver 3676,25 kr

Hvor mange procent skal Telefonboden give i rabat, hvis deres pris på den nye smartphone skal
være 3676,25 kr. som i MobilBasaren?


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. maj 2018 af mathon

                 \small 3995\cdot (1+r)=3676.25

                 \small 1+r=\tfrac{3676.25}{3995}=0.9202

                 \small r=\tfrac{p}{100}=-0.0798

                         \small p=-7.98

\small \textup{Telefonboden skal give en rabat p\aa \ 7.98}\%\textup{, hvis deres pris p\aa \ den nye smartphone skal v\ae re 3676.25 kr. som i MobilBasaren.}


Svar #2
17. maj 2018 af KageSpiseren

Men hvad betyder R?


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. maj 2018 af StoreNord

--


Brugbart svar (2)

Svar #4
17. maj 2018 af ringstedLC

\begin{align*} \frac{\left (Telefonboden_{nupris}-Telefonboden_{nypris}\right )\cdot 100}{Telefonboden_{nupris}}=\;?\% \end{align}


Svar #5
17. maj 2018 af KageSpiseren

Så det jo 8 procent


Svar #6
17. maj 2018 af KageSpiseren

Eller nej det giver da ingen mening at 3995 x 0,8 giver 3196 hvis det skal give 3676,25


Svar #7
17. maj 2018 af KageSpiseren

Ok nogen der vil være venlig at prøve at forklare mig det hele gang for gang?

For jeg nød til at vide hvordan jeg omregner 318,75 til procent da jeg subtraktere 3995-318,75 som giver 3676,25.

Tak


Brugbart svar (0)

Svar #8
17. maj 2018 af StoreNord

Telefonboden skal gi et rabat-tilbud til ar matche Mobilbasarens kommende rabat-tilbud:

  3995  minus  Rabat  skal være     3676,25

     3995- 3995/100\cdot r=3676.25
Nu skal du bare finde x.             :)


Svar #9
20. maj 2018 af KageSpiseren

Forstår ikke hvordan kan jeg så udregne hvor mget 318,75 i procent er?


Brugbart svar (1)

Svar #10
20. maj 2018 af ringstedLC

Det gøres ved:

\begin{align*} Rabat&=\frac{\left ( Telefonboden_{nupris}-Telefonboden_{nypris} \right )\cdot 100}{Telefonboden_{nupris}}\%\\ &=\frac{318.75\cdot 100}{3995}\%\\ &=\;?\% \end{align}


Svar #11
21. maj 2018 af KageSpiseren

Da jeg regnede det ud gav det 7,978723404255319.

Afrundes = 8%.

Kan det godt skrives ind?


Brugbart svar (0)

Svar #12
21. maj 2018 af ringstedLC

Skriv: = 7,99% ≈ 8%

Du går jo ikke ind i butikken og siger, at du vil have 7,978723....% rabat.


Skriv et svar til: Køb af Telefon

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.