Fysik

Keplers love

20. maj 2018 af Stjerneskud2016 - Niveau: B-niveau
Hvordan skal jeg svare på opgave 702? Hvis jeg fx. tager Jorden og bruger formlen hvad er så den halve storakse a?
Vedhæftet fil: image.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. maj 2018 af ringstedLC

Hvis der ikke er opgivet nogen værdi, må du google dig til en. Anfør kilde.


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. maj 2018 af mathon

702
            \small \textup{Unders\o g om }\frac{T^2}{a^3}=\frac{4\pi ^2}{G\cdot M_{sol}}=c(instant)

      \small \textup{hvor }T\textup{ er oml\o bstiden}
\small \textup{og}
      \small a\textup{ er middelafstanden til Solen}


Svar #3
21. maj 2018 af Stjerneskud2016

Jeg får et mærkeligt resultat. Hvilken enhed skal det være? 

mathon

Vedhæftet fil:2018-05-21_11-26-35.png

Svar #4
21. maj 2018 af Stjerneskud2016

Skal jeg ikke bruge den her Formel?
Vedhæftet fil:image.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #5
21. maj 2018 af mathon

#4
         \small \textup{Det er samme lov blot noteret reciprokt:}

                                     \small \frac{a^3}{T^2}=\frac{G\cdot M_{sol}}{4\pi ^2}=c(onstant)


Skriv et svar til: Keplers love

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.