Matematik

Søger en "guide" i matematik på C-niveau

21. maj 2018 af Snøvsen1881 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Ja i hørte rigtigt, jeg søger en som jeg kan spørge om hjælp hos i forhold til opgaver.

Jeg er nemlig ved at forbrede mig til matematik skriftlig eksamen, så kunne godt tænke mig en som kan fortælle om jeg laver mine opgaver rigtigt. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. maj 2018 af ringstedLC

Du kan da bare komme med dem, ligesom alle andre gør.


Svar #2
21. maj 2018 af Snøvsen1881 (Slettet)

Men der er nok lidt mange som jeg skal have svar på, så det bliver lidt indviklet ikke bare at kunne skrive frem og tilbage med en :-D


Brugbart svar (1)

Svar #3
21. maj 2018 af StoreNord

"Een dåre kan spørge om mere end syv viise kan besvare."
-- Så vi må nok hellere være flere.                        :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. maj 2018 af minsung (Slettet)

sorry men er der en der kan hjælpe mig med at finde ud af hvo rmeget stof der blevet brugt til et penalhus 

med lænde på 19,5 og bredder på 8,0 

den er formen som en træstamme 

(der ses bort fra sygninger og lynlås) 


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. maj 2018 af AMelev

Jeg forstår formen som en cylinder, med diameter 8.0 og længde 19.5 - er det rigtigt opfattet?

Hvis ja, vil det sige, at radius i cylinderen er r = 4.0.

Endefladernes areal er Aende = π·r2.
Selve cylinderens areal er ACylinder = 2π·r·længde
?Det totale areal er A =  2·Aende + ACylinder

Hvor meget stof, der skal bruges, afhænger af længdeenhederne, som nok er cm? Arealet er i givet fald med enheden cm2.


Svar #6
21. maj 2018 af Snøvsen1881 (Slettet)

Er der en som gider lære mig om reduktion? Jeg forstår slet ikke formlen/reglerne for dem heller


Brugbart svar (0)

Svar #7
21. maj 2018 af AMelev

Det er et vidt begreb. Prøv at lægge nogle eksempler op, som du gerne vil have hjælp til.
Læg dem i en ny tråd under titlen "Reduktion".


Svar #9
21. maj 2018 af Snøvsen1881 (Slettet)

Okay tak for videoen :)

Hvad med hvis man har en potensfunktion med punkterne (1,9) og (16,18), og man skal

bestemme y, når x = 81

bestemme x, når y = 45


Brugbart svar (0)

Svar #10
22. maj 2018 af AMelev

Prøv at se https://www.frividen.dk/ og vælg emne under Matematik.

I dette tilfælde vælger du Potensfunktion.


Svar #11
23. maj 2018 af Snøvsen1881 (Slettet)

Mange tak! Jeg har endnu en hjernevrider (synes jeg selv)

https://imgur.com/l9aKUsk

Jeg er forresten dårlig til at sætte billeder ind her, så har sendt et link til Imgur :)

Jeg mangler mest forklaring på opgaven! Har ledt rundt på nettet


Brugbart svar (0)

Svar #12
23. maj 2018 af AMelev

Du kan bare vedhæfte billedet som fil.

Se #10.
Denne gang skal du vælge Eksponentiel funktion. Se specielt video nr. 4.


Svar #13
23. maj 2018 af Snøvsen1881 (Slettet)

Jeg fik lavet opgave a, men det er b jeg er i tvivl om

Brugbart svar (0)

Svar #14
23. maj 2018 af AMelev

Den sædvanlige formel til at bestemme procentvis tilvækst r =\frac{Slut-Start}{Start}omregnet til %.

Når der går 10 år fra x til x + 10, så vokser f fra Start = f(x) til Slut = f(x + 10). Indsæt og beregn.


Svar #15
23. maj 2018 af Snøvsen1881 (Slettet)

Det er lige præcis den formel jeg ikke forstår :( Altså hvilke tal jeg skal bruge

Brugbart svar (0)

Svar #16
23. maj 2018 af AMelev

Start = f(x) og Slut = f(x + 10). Hvis du har lavet a), kender du forskriften for f. 
Når du har indsat og reduceret, vil du opdage, at x'erne forsvinder.


Svar #17
23. maj 2018 af Snøvsen1881 (Slettet)

Jo forskriften har jeg, men er i tvivl om det er hele forskriften jeg skal bruge?

Brugbart svar (0)

Svar #18
23. maj 2018 af AMelev

Læg lige det op, du har fundet i a)


Svar #19
23. maj 2018 af Snøvsen1881 (Slettet)

Jeg er ikke hjemme nu, men mener det var
Y=34,02*1,029^x

Brugbart svar (0)

Svar #20
23. maj 2018 af AMelev

Det er rigtigt, så f(x) = 34.02·1.029x.

f(x + 10) = .....

Indsæt så i brøken og beregn.


Forrige 1 2 Næste

Der er 31 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.