Matematik

Løs ligning

24. maj 2018 af Ua123 - Niveau: B-niveau

Hej, er der nogle der kan hjælpe med at løse ligningen; 

x(x+2)-2(2x-1)=(x+3)^2+1


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. maj 2018 af mathon

              \small \small x^2+2x-4x+2=x^2+6x+9+1

              \small -2x+2=6x+10

              \small -8x=8

               \small x=-1


Brugbart svar (1)

Svar #2
24. maj 2018 af Festino

Du skal starte med at gange ind i parenteserne på venstre side af lighedstegnet, således at venstre side bliver

x\cdot x+x\cdot 2-2\cdot 2x-2\cdot(-1).

På højre side kan du bruge kvadratsætningen (a+b)^2=a²+2ab+b^2 på udtrykket (x+3)^2. Jeg tror, at du selv kan fortsætte herfra, ellers skriv igen.


Svar #3
24. maj 2018 af Ua123

Mange tak skal i have!


Skriv et svar til: Løs ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.