Fysik

fordampning/specifik varmekapacitet opgave

27. maj 2018 af Mikkeldkdk - Niveau: C-niveau

Bøvler lidt med den her opgave: 

Flydende nitrogen ved kogepunktet 77,4 K tilføres forbindelsen mellem superledende ledninger og kobberledninger for at holde forbindelsen afkølet. På grund af afkølingen af forbindelsen stiger nitrogenens temperatur til 296 K.

Den flydende nitrogen har den specifikke fordampningsvarme 199 kJ/kg . På gasform har

nitrogen den specifikke varmekapacitet 1,04 kJ . kg*K

b) Vurdér massen af flydende nitrogen, der tilføres forbindelsen pr. sekund.

Har selv forsøgt med dette nedenunder, men jeg mangler vel at bruge oplysningen om nitrogens fordampningsvarme i mine udregninger, gør jeg ikke?

tid:=1 s = 1.*_s
e:=p*tid = 503 J
c:=1.04 kJ/kg*°K
fordamp_v:=199 kJ/kg
delta_t:=296°K-77.4°K = 218.6*_°K
solve(e=m*c*delta_t,m)  m=0.002212506158*_kg


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. maj 2018 af Sveppalyf (Slettet)

Ja, du skal tage højde for at der også går noget energi til først at fordampe den flydende nitrogen.

Så du kan skrive:

solve(e=m*c*delta_t+m*fordamp_v,m)


Svar #2
27. maj 2018 af Mikkeldkdk

Tak for svar, det var nemlig også det jeg selv lige var kommet frem til var løsningen på problemet :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. maj 2018 af Sveppalyf (Slettet)

Det hedder forresten ikke oK, men bare K.

Der skal også en parentes rundt om nævneren i c:= 1.04 kJ/(kg*K)


Svar #4
27. maj 2018 af Mikkeldkdk

Godt


Skriv et svar til: fordampning/specifik varmekapacitet opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.