Matematik

Hvad gør jeg forkert?

03. juni 2018 af 10986 - Niveau: B-niveau

Hej, jeg skulle gerne kunne udregne regnestykket i hånden, men når jeg gør det for jeg et forkert facit... Håber nogle kan se hvad jeg gør forkert...

Vedhæftet fil: Hvad gør jeg forkert.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. juni 2018 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. juni 2018 af Zephon

I den øverste beregning er enheden kun i ^-1. I den nederste, har du sat hele ledet i ^-1. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. juni 2018 af mathon

                  \small \small R_{20}=\left ( 5.51\cdot 10^{-2}\; \tfrac{\Omega\cdot mm^2}{m} \right )\cdot \frac{1.2\; m}{0.00032\; mm^2}=206.625\; \Omega         

                  \small R_{2000}=\left ( 206.625\; \Omega \right )\cdot \left ( 1+\left (4.5\cdot 10^{-3}\; K^{-1} \right )\cdot \left ( 2000-20 \right )\; K \right )=2047.65\; \Omega

\small \textup{Erstatningsresistansen for to ens paralleltkoblede resistanser } 2047.65\; \Omega
\small \textup{er:}
                  \small R_{er\! stat}=\frac{2047.65\; \Omega}{2}=1023.83\; \Omega


Svar #4
03. juni 2018 af 10986

Ja okay (y)


Svar #5
03. juni 2018 af 10986

Forstår stadig ikke hvorfor jeg ikke kan beregne det på min måde?


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. juni 2018 af Zephon

En enhed kan godt være i ^-1.

Lad os et eksempel

Forskellen mellem: 2 s,2 s^-1 og (2 s)^-1 er

2 s = 2 s

2 s^-1 = 2  1/s

(2 s)^-1 = 1/(2 s)


Skriv et svar til: Hvad gør jeg forkert?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.