Matematik

Sammenhængen mellem eksponentielfunktion og renteformlen

05. juni 2018 af maria9310 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej!
Jeg har fået spørgsmålet: Beskriv sammenhængen mellem eksponentielfunktion og renteformlen Kn = K0 (1+r)n

Skal jeg så bare fortælle at eksponentielfunktion: fx = b*ax 
Hvor fx = Kn
K0 = b
1+r = a
n = x 
Er det bare det man skal sige??


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. juni 2018 af AMelev

Ja, men du skal lige skrive funktionen som f(x) og nok også forklare, hvorfor kn kan "oversættes" til f(x).


Svar #2
06. juni 2018 af maria9310 (Slettet)

#1 Okay super. Hvorfor kan den egentlig det? Jeg ved det nemlig ikke...


Brugbart svar (1)

Svar #3
06. juni 2018 af PeterValberg

I renteformlen 

K_n=K_0\cdot(1+r)^n

kan man argumentere, at Kn  jo netop er en funktion af n terminer,
derfor kan Kn "oversættes" til f(x) i den eksponentielle model,
hvor f(x) jo er en funktion af x givet ved:

f(x)= b\cdot a^x=b\cdot(1+r)^x

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
06. juni 2018 af maria9310 (Slettet)

#3 Super, mange tak! Kan du måske forklare kort hvad et residualplot er? 


Brugbart svar (1)

Svar #5
06. juni 2018 af PeterValberg

Se < LINK > og/eller < LINK >

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Sammenhængen mellem eksponentielfunktion og renteformlen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.