Matematik

terning kast

12. juni 2018 af sofiekkramer (Slettet) - Niveau: C-niveau

jeg har en opgave jeg sidder og og har lidt besvær med. 

den lyder: 

Argumenter for at man kan bruge formlen: p(A)=(antal gunstige)/(antal mulige) til at beregne sandsynligheder i et symmetrisk sandsynlighedsfelt.

Brug dette til at beregne sandsynligheden for at få en sum på 5 ved ét kast med to (ærlige) terninger


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. juni 2018 af PeterValberg

Se dette link:
https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1474324

Hvis du laver en sådan tabel over summen af to terninger, kan du argumentere for det med antal gunstige udfald (4) divideret med antal mulige (36)
- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. juni 2018 af PeterValberg

Og husk at når terningen er "ærlig" (fair), så betyder det, at sandsynligheden for de mulige udfald er ens (symmetrisk sandsynlighedsfelt)
- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. juni 2018 af PeterValberg

Som det fremgår af tabellen herover, så er der 36 mulige udfald,
når eksperimentet er: "Kast to terninger og bestem øjnenes sum".
I fire tilfælde er summen 5, derfor må sandsynligheden for at få 5 være:

P(5)=\frac{4}{36}=\frac19

de fire tilfælde, hvor summen er 5, er de gunstige udfald set i forhold til det,
som eksperimentet går ud. Alle 36 udfald er tilsammen de mulige udfald.

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:Udklip.JPG

Skriv et svar til: terning kast

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.