Matematik

funktion

27. juli 2018 af shain - Niveau: 9. klasse
Spørgsmålet lyder. Hvor lang tid har samtalen varet hos Mobil 1. Opkaldsafgift på 25 øre minutpris 90 øre spørgsmål 2

skal man sige 2.80/90 de 2,80 kr skal de laves om til 280 øre?


I spørgsmål 1. Hvad koster en samtale i præcis 2 min hos mobil 1? (90*2)+25?

Er det rigtig jeg er nået frem til?


billed vedhæftet

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. juli 2018 af StoreNord

1a_Mobil 1 er korrekt.


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. juli 2018 af StoreNord

Skærmbillede fra 2018-07-27 21-44-30.png


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. juli 2018 af StoreNord

Skærmbillede fra 2018-07-27 21-57-55.png

UPS!   I begge svar skulle jeg have fundet f(120).Rødmer dybt


Svar #4
27. juli 2018 af shain

i spørgsmål 2a Hvor lang tid samtalen varet når det koster 2,80 kr er det så at sige 280 øre/90 øre?

Brugbart svar (0)

Svar #5
27. juli 2018 af StoreNord

Nej.
M1(x)=25+90x=280 øre    ⇔    x=(280-25)/90 = 2.833333 sekunder  (der er vist noget galt)


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. juli 2018 af StoreNord

Min beregning er god nok. Det er selvfølgelig minutter.


Svar #7
27. juli 2018 af shain

ok tak

Brugbart svar (0)

Svar #8
28. juli 2018 af mathon

                2.833333 min = 2 min 50 sek


Skriv et svar til: funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.