Matematik
Talfølger vs rækker
Hej
I denne (vedhæftet) definition af konvergens for en række indgår afsnitsummen. Afsnitsummen bliver omtalt som en talfølge. Men det er da ikke en talfølge. Stemmer i hvertfald ikke overens med den definition af talfølger som er givet i min lærebog.
mvh
Svar #1
19. august 2018 af AskTheAfghan
Der må jo stå noget før eller efter i din bog, hvad "afsnitssummer" betyder. Her er en mulig definition:
Lad {sN} være talfølgen defineret ved sN = n=1∑N an, hvor {an} er en eller anden talfølge. Her er
s1 = a1, s2 = a1 + a2, s3 = a1 + a2 + a3, ... osv.
Derefter, kalder man sN den N-te afsnitssum, og {sN} kaldes følgen af afsnitssummer s1, s2, s3, .... .
Svar #2
19. august 2018 af AskTheAfghan
Dit billede fortæller, at hvis {sN} konvergerer, siges rækken n=1∑∞ an siges at konvergere, og
hvis {sN} konvergerer mod et tal s, kaldet summen, skriver man n=1∑∞ an = s.
Skriv et svar til: Talfølger vs rækker
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
