Matematik

Reducer (2)

20. august 2018 af Warrio - Niveau: A-niveau

Hej igen 

Har et udtryk igen som driver mig til vanvid o.o

\frac{4a+(2c-4b)}{a-b}-(c-2)-\frac{2c-ac+bc}{a-b}

Jeg skal reducer udtrykket, og det skal give 6..... Jeg kan kun få det til at blive 6-C!!!??? 

Er der nogen som kan hjælpe? Tak 


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. august 2018 af guuoo2 (Slettet)

Hvordan fik du det til 6-c


Svar #2
20. august 2018 af Warrio

Jeg har omskrevet ligninger til:

\frac{2c+4(a-b)}{a-b}-(c-2)-\frac{-c(2+a-b)}{a-b}

Så har divideret med a-b i tælleren og nævneren i begge brøker:

\frac{\frac{2c+4(a-b)}{a-b}}{\frac{a-b}{a-b}}-(c-2)-\frac{\frac{c(2+a-b)}{a-b}}{\frac{a-b}{a-b}}

Og får det derefter til at blive:

2c+4-c+2-2c=6-c

Er jeg måske helt væk i det? XD 


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. august 2018 af guuoo2 (Slettet)

\frac{\frac{2c+4(a-b)}{a-b}}{\frac{a-b}{a-b}}

giver ikke  2c+4. Så skulle der have stået:

\frac{\frac{(2c+4)(a-b)}{a-b}}{\frac{a-b}{a-b}}

Prøv som det første at forlænge  (c-2)  med (a-b), dvs. forlæng brøkken \frac{c-2}{1} med (a - b)


Svar #4
20. august 2018 af Warrio

\frac{4a+(2c-4b)}{a-b}-\frac{(c-2)(a-b)}{a-b}-\frac{2c-ac+bc}{a-b} Så det kommer til at se sådan her ud? 

Skal jeg så gører igen som jeg gjorde før? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. august 2018 af guuoo2 (Slettet)

Skal jeg så gører igen som jeg gjorde før? 

Ja. Har du noget CAS-program?
Hvis du har det, så kan du skrive udtrykket ind i programmet og lade det simplificere udtrykket, og på den måde holde øje med om resultatet ændrer sig, når du laver omskrivninger.


Svar #6
20. august 2018 af Warrio

Nej det har jeg ikke.... opgaverne er givet som repetition/et kursus for os som skal til en videregående uddannelse og skal være god til matematik..... dvs uden hjælpemidler :/ 


Svar #7
20. august 2018 af Warrio

Jeg kan stadigvæk ikke får det til at gå op :( 


Brugbart svar (0)

Svar #8
20. august 2018 af StoreNord

\frac{4a+(2c-4b)}{a-b}-(c-2)-\frac{2c-ac+bc}{a-b}=
 

\frac{4a+2c-4b}{a-b}-\frac{(c-2)(a-b)}{a-b}-\frac{2c-ac+bc}{a-b}

\frac{4a+2c-4b}{a-b}-\frac{-ac-bc-2a+2b}{a-b}-\frac{2c-ac+bc}{a-b}=

\frac{4a+2c-4b}{a-b}+\frac{(ac+bc+2a-2b)}{a-b}+\frac{(-2c+ac-bc)}{a-b}  

så er det lige til at reducere, som om tællerne stod på en fælles brøkstreg.


Svar #9
20. august 2018 af Warrio

Jeg får det til at blive:

\frac{6a-6b+2ac}{a-b}

...... :(


Brugbart svar (0)

Svar #10
20. august 2018 af guuoo2 (Slettet)

Gå ud fra udtrykket i #4 som er korrekt.
De to nederste linjer i #8 er forkerte.


Brugbart svar (0)

Svar #11
20. august 2018 af StoreNord

Det er rigtigt, at denne er forkert:

                                  \frac{4a+2c-4b}{a-b}+\frac{(ac+bc+2a-2b)}{a-b}+\frac{(-2c+ac-bc)}{a-b}

Det skal være:           \frac{4a+2c-4b}{a-b}+\frac{({\color{Green} -}ac+bc+2a-2b)}{a-b}+\frac{(-2c+ac-bc)}{a-b}


Svar #12
20. august 2018 af Warrio

Mange tak for hjælpen!!!! :)


Skriv et svar til: Reducer (2)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.