Matematik

Funktioner

22. august 2018 af Sarah3310 (Slettet) - Niveau: B-niveau

En almindelig 60 watts pære koster 10,50 kr i indkøb og bruger elecktricitet for 0,090. kr på time når den er tændt en energisparepære med ca. samme lysstyrke koster 95 kr i indkøb og elecktricitet for 0,018 kr pr. time den er tændt

Hvor mange timer skal de to pærer være tændt før der er økonomisk ligevægt


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. august 2018 af StoreNord

Lav en funktion f(x)=ax+b for hver slags lampe.
Hver funktions b-værdi er indkøbsprisen.
Hver funktions a-værdi er forbrug i kroner.


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. august 2018 af peter lind

Oplysningerne betyder at det kan formuleres som 10,5+0,09*t = 95+0,018*t


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. august 2018 af StoreNord

Skærmbillede fra 2018-08-22 23-05-07.png


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. august 2018 af mathon

Beregningsmæssigt:

                                    \small \begin{array}{lcl} f(x)=y&=&0.09x+10.5\\ g(x)=y&=&0.018x+95\ \end{array}
prislighed kræver:
                                    \small 0.09x+10.5=y=0.018x+95

                                    \small \left (0.09-0.018 \right )x=95-10.5

                                    \small 0.072x=84.5

                                    \small \small x=\frac{84.5}{0.072}=\; 1173.6\; \textup{timer}=48\textup{ d\o gn }22\textup{ timers f\ae lles br\ae ndetid.} 
                                    


Skriv et svar til: Funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.