Matematik

Ligning med 2 ubekendte??

23. august 2018 af amalielarsn (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, 

Er der en der kan løse denne ligning med 2 ubekendte?

3+5t=3-2s

-2+t=5+s


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. august 2018 af Drunkmunky (Slettet)

Isoler t i første ligning: 3+5t=3-2s \ \Rightarrow \ t=\frac{-2s}{5}

Indsæt så i den anden ligning: -2+t=5+s \ \Rightarrow \ -2+\frac{-2s}{5}=5+s, som vi løser som en normal ligning:

-2s=35+5s \ \Rightarrow \ -7s=35 \ \Rightarrow \ s=-5, og vi indsætter så dette i den første ligning:

3+5t=3-2s \ \Rightarrow \ 3+5t=3-2\cdot(-5)\ \Rightarrow \ 5t=10 \ \Rightarrow \ t=2

og du får dermed at løsningen er s=-5 og t=2.


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. august 2018 af mathon

              \small \begin{array} {lcl} 2s+5t&=&0\\ -s+t&=&7 \end{array}

              \small \begin{array} {lcl} 2s+5t&=&\; \; 0\\ -2s+2t&=&14 \end{array}         addition giver

              \small 7t=14

              \small t=\tfrac{14}{7}=2                   som indsat i   \small -s+t=7

              \small -s+2=7

              \small -5=s


Skriv et svar til: Ligning med 2 ubekendte??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.