Kemi

Hvor mange Protoner og Elektroner er der i følgende stoffer: Al3+ og S2-

26. august 2018 af Repeno - Niveau: C-niveau

Hvordan finder man ud af hvor mange de har, når de er positivt og negativt ladet?

Al3+ og S2-


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. august 2018 af Sveppalyf (Slettet)

Aluminium har atomnummer 13, så der er 13 protoner i et Al-atom samt i alle de ioner den måtte danne. I en Al3+-ion er der altså 13 protoner og da den samlede ladning skal være +3, må der altså være 10 elektroner i (13 positive ladninger plus 10 negative ladninger giver +3).

Svovl har atomnummer 16, så S2- har altså 16 protoner samt 18 elektroner ( +16 +(-18) = -2 ).


Svar #2
26. august 2018 af Repeno

Tak! :)

Men ved Al3+ hvor finder du ud af den har 10 negative ladninger

Og ved S2- Hvor fider du den har 18 negative ladninger?(Elektroner)


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. august 2018 af Sveppalyf (Slettet)

En proton og en elektron har samme ladning, bare med modsat fortegn. Så når den samlede ladning skal være +3, så må der være 3 protoner mere end der er elektroner. I Al vil der altid være 13 protoner (ellers er det ikke Al), så i ionen Al3+ er der 13 protoner, og du skal så bestemme antallet af elektroner således at der er 3 protoner mere end elektroner. Altså må der være 10 elektroner.

På samme måde med S2-. Der vil altid være 16 protoner i S, og for at få ladningen til at give -2 skal du have 2 elektroner mere end der er protoner. Altså 18 elektroner.


Svar #4
26. august 2018 af Repeno

Tusind tak!


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. august 2018 af mathon

\small \textup{Hvis vi til \textbf{denne} opgave definerer notationsformen:}

                       \small _{protoner}\textup{G}^{elektroner}

                        \small Al^{3+}=\; _{13}\textrm{Al}^{10}

                        \small S^{2-}=\; _{16}\textrm{S}^{18}


Svar #6
26. august 2018 af Repeno

Tak! - Men havd gør man så ved sådan en her?

So{_{4}}^{2-}


Svar #7
26. august 2018 af Repeno

Er det bare 48 Protomer, og 50 Elektroner?


Brugbart svar (0)

Svar #8
26. august 2018 af Sveppalyf (Slettet)

S har atomnummer 16 og O har atomnummer 8, så i SO42- er der

16 + 4*8 = 48 protoner

og så skal der være 50 elektroner for at det passer med en samlet ladning på -2.


Brugbart svar (0)

Svar #9
26. august 2018 af mathon

Her giver prikformel mere mening.


Svar #10
26. august 2018 af Repeno

Tusind tak, så har jeg forstået det rigtigt! :D Fortsæt god aften!


Brugbart svar (0)

Svar #11
26. august 2018 af jegerlækker20202 (Slettet)

Slettet

Skriv et svar til: Hvor mange Protoner og Elektroner er der i følgende stoffer: Al3+ og S2-

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.