Fysik

Det skrå kast (luftmodstands påvirkning for distance)

09. september 2018 af Alexandravest (Slettet) - Niveau: A-niveau

Godaften 

Jeg sidder med en større opgave hvor jeg har beregnet distancen for en kugle der affyres i en vinkel på 45 grader. 

0 hypotese: x_slut = 2,88 m

Hastigheden = 5,318 m/s

x_slut = 3,328 m 

Luftmodstand = 28,88 N

jeg vil gerne bevise at luftmodstanden vil påvirke x_slut resultatet, så det kommer tættere på 0 hypotesen.

Er der en måde? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. september 2018 af peter lind

Selvfølgelig vil den påvrke afstanden; men den er altså ikke nem at beregne. Det kan faktisk kun gøres numerisk. Du kan selvfølelig lave nogle skøn. Som tilnærmelse kan du bruge en tilnærmet værdi for den gennemsnitlige kastevinkel


Svar #2
09. september 2018 af Alexandravest (Slettet)

ja lige præcis, det må jeg jo prøve, ved ikke om det vil blive godtaget :)


Skriv et svar til: Det skrå kast (luftmodstands påvirkning for distance)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.