Matematik

Find t så to vektore er parallele

15. september 2018 af xamza1608 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har problemer med denne her opgave som handler om at finde et t så de to vektor er paralle. 

\vec{a}=\binom{3}{5} og \vec{b}=\binom{t-2}{t-4} .

Lige nu har jeg opsat en ligning med skalarproduktet mellem de to vektore, som lyder sådan her. 

?\vec{a} \cdot \vec{b}=1 også løser jeg ligning hvor jeg isolere t også får jeg 3.125000000.

Jeg skal bare være sikker på at det er rigtigt hvad jeg gøre fordi det føles forkert. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. september 2018 af Festino

Du har ret i, at det er forkert. De to vektorer er parallelle, hvis determinanten

\det\left(\begin{array}{cc}a_1& b_1\\a_2 & b_2\end{array}\right)=a_1b_2-a_2b_1

er nul. Du skal altså løse ligningen a_1b_2-a_2b_1=0.


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. september 2018 af mathon

             \small 3(t-4)-5(t-2)=0

             \small (3t-12)-(5t-10)=0?

             \small 3t-12-5t+10=0?

             \small -2t-2=0

             \small t+1=0

             \small t=-1


Skriv et svar til: Find t så to vektore er parallele

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.