Matematik

Løs ligningen f(x)=17

16. september 2018 af jegerlækker20202 (Slettet) - Niveau: C-niveau

hej nogen der kan hjælpe til hvordan mankan løse den?


Svar #1
16. september 2018 af jegerlækker20202 (Slettet)

altså opgaven Løs ligningen f(x)=17


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. september 2018 af mathon

...når du oplyser funktionsforskriften \small f(x)=???


Svar #3
16. september 2018 af jegerlækker20202 (Slettet)

hvad mener du


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. september 2018 af mathon

Du må da have et udtryk for \small f(x).


Svar #5
16. september 2018 af jegerlækker20202 (Slettet)

f(x)=3x+5


Brugbart svar (1)

Svar #6
16. september 2018 af mathon

 Løs ligningen f(x)=17

                       \small 3x+5=17

                       \small x=???


Svar #7
16. september 2018 af jegerlækker20202 (Slettet)

er det så 17

kan du forklare hvordan du gjorde


Svar #8
16. september 2018 af jegerlækker20202 (Slettet)

har fået det til 4 


Brugbart svar (1)

Svar #9
16. september 2018 af OliverHviid

Korrekt. Det giver 4. Du kan desuden tjekke det ved at finde f(4) og se, at det giver 17.


Brugbart svar (0)

Svar #10
16. september 2018 af mathon

      OK!


Svar #11
16. september 2018 af jegerlækker20202 (Slettet)

er det ikke bare

3x+5=17

5-17=12

3/12= 4

x=4


Brugbart svar (1)

Svar #12
16. september 2018 af mathon

                   \small \small 3x+5=17

                   \small 3x=17-5=12

                  \small \small \small x=\frac{12}{3}=4


Svar #13
16. september 2018 af jegerlækker20202 (Slettet)

ja det også sån jeg har gjort:::):):::):):):


Svar #14
16. september 2018 af jegerlækker20202 (Slettet)

TAK for hjælpen 


Svar #15
16. september 2018 af jegerlækker20202 (Slettet)

er x så 4 eller 3


Brugbart svar (0)

Svar #16
16. september 2018 af mathon

            x = 4


Brugbart svar (1)

Svar #17
16. september 2018 af 1Help1 (Slettet)

x er 4 :)
Hvis du gerne vil finde ud af, om svaret er korrekt, kan du indsætte 4 ind på x's plads:
f(4) = 3*4+5
f(4) = 17.


Skriv et svar til: Løs ligningen f(x)=17

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.