Matematik

At finde gennemsnitshastighed

17. september 2018 af Sheroo2000 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Fra Kolding til Berlin er der ca. 517 km. I bil tager turen ca. 5 timer og et kvarter.

Hvilken gennemsnitshastighed regner man med at kunne køre med?
Svaret skal være i km/t og afrundes til helt tal.

svar:

517 * 5,15 = 100,38

Sådan laver jeg..

Kan I hjælpe mig? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. september 2018 af swpply (Slettet)

Start med at observer at 5 timer og ét kvarter er eksakt ækvivalent med 5.25 timer (og IKKE 5.15 timer).

Hvorfor at gennemsnitshastigheden er givet ved:

                                   \frac{\text{tilbagelagt afstand}}{\text{tilbagelagt tid}} = \frac{517\,\text{km}}{5.25\,\text{timer}} = 98\tfrac{\text{km}}{\text{t}} 


Svar #2
17. september 2018 af Sheroo2000 (Slettet)

1000 tak :)


Skriv et svar til: At finde gennemsnitshastighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.