Kemi

REAKTION

19. september 2018 af Markus12312 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg fortsår ikke de her 2 opgaver 

pls hjælp.

Vedhæftet fil: Reaktion .docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. september 2018 af Sveppalyf (Slettet)

Opgave 2:

HCl er en stærk syre, hvilket vil sige at den dissocierer fuldstændig i vand. Derfor har du

[H3O+] = 0,2 M

Opgave 3:

CH3(CH2)6COOH + H2O ---> CH3(CH2)6COO- + H3O+


Svar #2
19. september 2018 af Markus12312 (Slettet)

2-methylbutansyre har en pK_s på 4,77, beregn K_s,K_b og pK_b . Har fundet pks. Men ved hjælp af fomlen (OH^-*s))/B=K_b. hvad er s og b så?


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. september 2018 af Sveppalyf (Slettet)

Du kan bruge formlerne:

pKs = -log(Ks)  <=> Ks = 10-pKs

pKb = -log(Kb)

Ks * Kb = 10-14

pKs + pKb = 14

Så du har

pKs = 4,77

Ks = 10-4,77 = 1,698*10-5

Kb = 10-14/1,698*10-5 = 5,889*10-10

pKb = -log(5,889*10-10) = 9,23


Svar #4
19. september 2018 af Markus12312 (Slettet)

tusind tak!


Skriv et svar til: REAKTION

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.