Matematik

Funktion og maksimum

20. september 2018 af Alpha3460 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg håber i kan hjælpe med denne opgave

En funktion (f) er givet ved f(x)=e^(−x^(2)+2*x+1)

a) Gør rede for om denne funktion har et maksimum.


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. september 2018 af mathon

                    \small \small f{\, }'(x)=-2(x-1)e^{-x^2+2x+1}\qquad e^{-x^2+2x+1}>0

                    \small \small f{\, }'(x)=0\qquad\textup{kr\ae ver}\qquad -2(x-1)=0

\small \textup{fortegnsvariation}
\small \textup{for }f{\, }'(x)\textup{:}            +         0         -
           x:      __________1_________
\small \textup{monotoni}                   \small \textup{glo max}
\small \textup{for }f(x)\textup{:}           \small \textup{voksende}        \small \textup{aftagende}


Skriv et svar til: Funktion og maksimum

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.