Matematik

Ekspotentiel funktion - topunktsformlen

22. september 2018 af Emilie50 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvad ville der ske hvis x1 og x2 ikke var forskellig fra hinanden

a= x2-x1' rod af y2/y1  ??+


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. september 2018 af MatHFlærer

Hvis x_1=x_2 og y_1\neq y_2, så vil der ske dette

\sqrt[x_2-x_1]{\frac{y_2}{y_1}}=\sqrt[0]{\frac{y_2}{y_1}}og dermed division med 0, da

\sqrt[0]{\frac{y_2}{y_1}} =\left( \frac{y_2}{y_1}\right )^{\frac{1}{0}}


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. september 2018 af mathon

                  \small \frac{y_2}{y_1}=a^{x_2-x_1}=a^0=1

                  \small y_2=y_1


Svar #3
22. september 2018 af Emilie50 (Slettet)

Hvad vil der ske rent grafisk?


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. september 2018 af MatHFlærer

Hvis x_1=x_2 så vil de to punkter have samme x-værdi, men evt. forskellig y-værdi, så den ene af punkterne kan være længere oppe end det andet punkt, som f.eks. 


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. september 2018 af ringstedLC

#4: Nej, - ingen funktioner kan give to forskellige værdier for den samme værdi x.


Brugbart svar (0)

Svar #6
22. september 2018 af MatHFlærer

Det er jeg godt klar over, vil bare vise trådstarter at hvordan to punkter kan se ud hvis der er samme værdi af x.

Skriv et svar til: Ekspotentiel funktion - topunktsformlen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.