Fysik

Opgaver mekanik .

23. september 2018 af Skolebruger123 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Opgave 1. En plastickasse kan stå på et skråtstillet bord uden at begynde at glide så længe bordets vinkel med vandret er mindre end 25°. Hvad er den statiske gnidningskoefficient?

Opgave 2. En kvinde med massen 60 kg står i en elevator, der holder stille. Med hvor stor en kraft påvirker kvinden elevatorens gulv?

Elevatoren begynder at køre op. I starten accelererer elevatoren med accelerationen 1,5 m/s2. Med hvor stor en kraft påvirker kvinden i starten elevatorens gulv?

Efter et lille stykke tid kører elevatoren videre op med konstant hastighed. Men hvor stor en kraft påvirker kvinden nu elevatorens gulv?

Opgave 3. En klods med massen 2,4 kg trækkes med en kraft på 10 N hen ad et vandret bord. Gnidningskoefficienten mellem genstand og underlag er 0,2.

Bestem den acceleration, som klodsen får.

Er der nogen som kan hjælpe med disse?


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. september 2018 af mathon

                          \small \small \begin{array}{llll} \textup{opg. 1}&\mu =\tan(25\degree)\\ \textup{opg. 2}&F_{gulv}=\left (60\;kg \right )\cdot \left ( 9.820\; \tfrac{N}{kg} \right )\\ &F=\left (60\; kg \right )\cdot \left (g+\left ( 1.5\; \tfrac{m}{s^2} \right ) \right )\\ &F=F=\left (60\; kg \right )\cdot g\\ \textup{opg. 3}&\textup{uden gnidning:} \quad4\; \tfrac{m}{s^2}\\ &\textup{med gnidning:} \quad \left (4\; \frac{m} { s^2}\right )-0.2g \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. september 2018 af mathon

                          \small \small \small \begin{array}{llll} \textup{opg. 1}&\mu =\tan(25\degree)\\ \textup{opg. 2}&F_{gulv}=\left (60\;kg \right )\cdot \left ( 9.820\; \tfrac{N}{kg} \right )\\ &F=\left (60\; kg \right )\cdot \left (g+\left ( 1.5\; \tfrac{m}{s^2} \right ) \right )\\ &F=\left (60\; kg \right )\cdot g\\ \textup{opg. 3}&\textup{uden gnidning:} \quad4\; \tfrac{m}{s^2}\\ &\textup{med gnidning:} \quad \left (4\; \frac{m} { s^2}\right )-0.2g \end{array}


Svar #3
23. september 2018 af Skolebruger123 (Slettet)

har du nogen mellem regninger evt?


Svar #4
23. september 2018 af Skolebruger123 (Slettet)

og formler


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. september 2018 af mathon

\small \textup{opg} \; 1.
                            \small \begin{array}{llcr} \textup{tyngdekraftkomposant ned langs bordet:}&m\cdot g\cdot \sin(\alpha )\\ \textup{gnidningskraft op langs bordet:}&\mu \cdot m\cdot g\cdot \cos(\alpha)\\ \textup{med vinklen 25}\degree \textup{ er kr\ae fterne lige store:}&\mu \cdot m\cdot g\cdot \cos(\alpha)&=& m\cdot g\cdot \sin(\alpha )\\ &\mu =\tan(25\degree) \end{array}


Skriv et svar til: Opgaver mekanik .

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.