Matematik

Reduces og differentiering

24. september 2018 af Majaly (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej
Skal lige have opfrisket differentiering og har fået følgende lininger. Men hvad mon der menes når det skal reduceres først?

1/4x+5=1/7x+2/3 her reduceres først - herefter differentieres

Den næste har jeg 2 forskellige løsninger på. Så hvad er mon nu rigtigt?

1/2x=3 her findes x vha. brøkregneregler

Håber der er en der kan hjælpe.


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. september 2018 af mathon

                               \small \begin{array}{rcl} \frac{1}{4}x+5&=&\frac{1}{7}x+\frac{2}{3} \\\\ \frac{1}{4}x-\frac{1}{7}x&=&\frac{2}{3}- 5 \\\\ \frac{7x-4x}{28}&=&\frac{2-15}{3}\\\\ \frac{3x}{28}&=&\frac{-13}{3}\\\\ x&=&\frac{-13\cdot 28}{3\cdot 3}\\\\ x&=&\frac{-364}{9}\\\\ x&=&-40\frac{4}{9} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. september 2018 af mathon

                                        \small \small \begin{array}{rcl} \frac{1}{2}x&=&3 \\ x&=&6 \end{array}


Svar #3
24. september 2018 af Majaly (Slettet)

Tak det giver ret god mening når det er stillet op på den måde. :)

Så man tager X over på en side og tal uden x over på den anden side? 28 og 15 kommer fordi?

VIl du hjælpe med denne også?

1/2x^2+100x=3/5x her reduceres først - herefter differentieres


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. september 2018 af mathon

...det der med at differentiere har du misforstået.

                 \small \small \begin{array}{rclc} \frac{1}{2}x^2+100x&=&\frac{3}{5}x&\textup{multipliceres med 10} \\\\ \frac{1}{2}x^2+100x-\frac{3}{5}x&=&0\\\\ 5x^2+1000x-6x&=&0\\\\ 5x^2+994x&=&0\\\\ 5x(x+198.8)&=&0\\\\ x&=&\left\{\begin{matrix} -198.8\\0 \end{matrix}\right. \end{array}


Skriv et svar til: Reduces og differentiering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.