Matematik

Søger hjælp til vinkel mellem planer i 3D

24. september 2018 af Omoesone (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Jeg har et problem med at finde den spidse vinkel mellem 2 planer i vektorregning i 3D. 

Jeg har styr på at finde normalvektorer og udregningerne indtil at svaret skal sætte i Cos^-1(svar). 

Når jeg fx gør  cos^-1(-9/(rod7*rod1)) får jeg 3.1416-1.8951*I, hvor jeg skulle få et tal at trække fra 180 så jeg kan få den spidse vinkel. 

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. september 2018 af peter lind

Det er korrekt at du skal finde vinklen mellem normavektorerne men -9/√7 < -1 så den inverse til cosinus eksistere ikke


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. september 2018 af mathon

             \small \textup{Den spidse vinkel mellem vektorerne }\overrightarrow{a}\textup{ og }\overrightarrow{b}

                               \small \varphi_{spids} =\cos^{-1}\left ( \frac{\left |\overrightarrow{a}\cdot \overrightarrow{b} \right |}{\left | \overrightarrow{a} \right |\cdot \left | \overrightarrow{b} \right |} \right )


Skriv et svar til: Søger hjælp til vinkel mellem planer i 3D

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.