Matematik

funktioner

27. september 2018 af TKCA1 - Niveau: B-niveau

Er der nogen der kan hjælpe med sammensatte funktioner?

h(x)=tan(ln(x)) og h(x)=ln(x^2)

find ydre og indre funktioner.


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. september 2018 af mathon

        \small h(x)=\tan(\ln(x))=\tan(y)

         \small \begin{array}{llll} y&=&\ln(x)&\textup{er indre funktion}\\ \tan(y)&=&&\textup{er ydre funktion} \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #2
27. september 2018 af mathon

        \small \small h(x)=\ln(x^2)=\ln(y)

         \small \begin{array}{llll} y&=&x^2&\textup{er indre funktion}\\ \ln(y)&=&&\textup{er ydre funktion} \end{array}


Svar #3
27. september 2018 af TKCA1

Hvor kommer y fra?


Brugbart svar (1)

Svar #4
27. september 2018 af mathon

y er en forenklet notation for den indre funktion.


Svar #5
27. september 2018 af TKCA1

Mange tak 


Skriv et svar til: funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.