Matematik

Parabler og andre kurver

27. september 2018 af Holmo123 - Niveau: B-niveau

En linje m har ligningen y= -2x+3. Skriv linjen som en punktmængde

Tegn i et kordinatsystem punktmængden (x,y): y=1/2x2+1

Linjen går igennem (-2,3) med hældning 1/7. Bestem ligningen for linjen 


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. september 2018 af SuneChr

1)      Linjen m beskrives ved punktmængden
         { (x , y) ∈ R2 | y = - 2x + 3 }

2)      Punktmængden beskrives på lignende måde som 1)
         Lav nogle støttepunkter og fuldfør det grafiske billede, som kaldes en parabel.

3)     Bestem b ved i linjens forskrift   y = ax + b  at indsætte de kendte værdier.
       


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. september 2018 af mathon

Linjens punkt punkt-hældningsform:
                                                                 \small y-y_o=a(x-x_o)                        \small \small (x_o,y_o)=(-2,3)

                                                                 \small y=ax+(y_o-a\cdot x_o)


Svar #3
02. oktober 2018 af Holmo123

Tak for hjælpen men er den med liningens linje kan jeg ikke få til at passe. Jeg har prøvet at udregne b men den passer ikke.

Nogen der kan prøve at hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. oktober 2018 af mathon

Linjens punkt-hældningsform:
                                                                 \small \small y-3=\tfrac{1}{7}(x-(-2))                        \small \small (x_o,y_o)=(-2,3)

                                                                 \small y=\tfrac{1}7{}x+(3-\tfrac{1}{7}\cdot(-2))

                                                                 \small y=\tfrac{1}7{}x+\tfrac{23}{7}


Skriv et svar til: Parabler og andre kurver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.